סלט פסטה בניחוח איטלקי

מרכיבים:

חבילת פסטה על בסיס קמח כוסמת / אורז / כוסמין ... 

בוחרים את צורת הפסטה שאוהבים: פוזילי / פנה / טורטליני / פרפאלה (פפיונים)...

כ - 20 עגבניות שרי תמר 

כ 15 זיתים יווניים שחורים מסוג קלמטה, מושרים ביין

1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס לפרוסות דקיקות.

צרור עלי בזיליקום טריים, מופרדים מהגבעולים, שטופים ומיובשים.

1 כף זרעי חמנייה / צנוברים

מרכיבים לרוטב:

צרור עלי בזיליקום טריים, מופרדים מהגבעולים, שטופים ומיובשים.

3 - 4 שיני שום כתוש

1 כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב:

באמצעות מעבד מזון / בלנדר מוט

טוחנים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד

מתקנים טעמים

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

* להשתדל שהאטריות לא תהינה מבושלות מידי - "אל דנטה".

כאשר האטריות מוכנות מסננים את מי הבישול ושוטפים תחת מים קרים ומסננים.

מעבירים את האטריות לקערת סלט בגודל מתאים.

מוסיפים לאטריות את רוטב הבזילקום ומערבבים היטב.

מגלענים וחותכים את פיסות הזיתים מוסיפים ומערבבים.

חותכים את עגבניות השרי לאורכן לרבעים ומוסיפים מעל.

קורעים את עלי הבזיליקום לאורך הגידים ומפזרים מעל העגבניות.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ביחד עם הרוטב  ממש לפני ההגשה. 

מוסיפים את הזרעים מעל ומגישים.