גרנולה שיבולת שועל, אגוזים זרעים ופירות יבשים



מרכיבים לתבנית אפייה של תנור סטנדרטי:

* ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר התבניות שיכולות להיכנס לתנור בו זמנית.

3 כוסות פתיתי שיבולת שועל גסים 

1כף סירופ מייפל 

1 כף סילאן

1 כפית קינמון

1/4 כפית מלח הימלאיה דק

מעט שמן קוקוס

 אגוזים וזרעים לא קלויים:

1 כף זרעי חמנייה

1 כף זרעי דלעת

1 כף שקדים קצוצים

1 כף פיסטוקים קצוצים

 חופן פתיתי קוקוס עבים

פירות יבשים לבחירה:

צימוקים אורגניים כהים

חמוציות מיובשות ללא סוכר

דובדבנים מיובשים ללא סוכר 

גוז'י ברייס ללא סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את פתיתי שיבולת השועל עם סירופ מייפל, סילאן, קינמון ומלח. 

מרפדים תבנית תנור אפייה סטנדרטית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן קוקוס.

מעבירים את התערובת שבקערה לתבנית ומשטחים על פני התבנית. 

מכניסים למרכז גובה התנור שחומם ל 1400  -  1500 מצב טורבו למשך כ - 15 דקות.

* כדאי להשתמש בטיימר.

מוציאים את התבנית עם הפתיתים, מערבבים ומשטחים ומכניסים שוב למשך כ - 15 דקות נוספות.

*כל תנור הוא מעט שונה וצריך ללמוד אותו. שימו לב שהפתיתים לא ישרפו!

מורידים את חום התנור ל - 500 - 65במצב טורבו וממתינים עד שהתנור ירד לחום הרצוי.  

רק אז מוציאים את התבנית, מפזרים את האגוזים והזרעים, מערבבים עם הפתיתים ומשטחים.

*חשוב להכניס את האגוזים והזרעים בחום נמוך לקליה עדינה מאוד, כך שחומצות השומן שבהם לא תיפגענה.

משאירים לייבוש בתנור למשך כ - 15 דקות נוספות או עד שהפטיטים יהיו יבשים לחלוטין.

אם יש צורך מוסיפים עוד 15 דקות.

מכבים את התנור ופותחים את הדלת למחצה ומניחים לגרנולה להמשיך להתייבש להצטנן.

משהצטננה דייה מוציאים את התבנית מהתנור. 

בשלב זה ניתן להוסיף מעט מהפירות היבשים, המופיעים ברשימה (לא חייבים!) ומערבבים.

מעבירים את הגרנולה לכלי עם מכסה הרמטי, על מנת שהפריכות תישמר. 

הצעות הגשה:

* ניתן להגיש יוגורט עיזים / כבשים.

* ניתן להגיש עם משקה שיבולת שועל / סויה / אורז / שקדים...

* ניתן לאכול ככה בלי כלום כנישנוש טעים.

* זהירות לא להגזים בכמויות! 

מומלץ להגביל את הכמות לחופן עד שניים ביום, מעבר לכך עלול לגרום להשמנה.