נתחי דג ברוטב אדום חריף - חריימה


 

מרכיבים:

11/2 ק"ג נתחי דגים או פילטים - מוסר / דניס / לברק / בורי...

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

2 עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

 700 גר' עגבניות מרוסקות, בבקבוק זכוכית, ללא חומרים משמרים

צרור עלי כוסברה טריים.

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח גס לפי הטעם

2 - 3 פלפלים שאטה חריפים טריים / מיובשים (בהתאם למידת החריפות הרצוייה)


* איך בוחנים דגים טריים:

 העיניים אמורות להיות צלולות ובולטות ולא שקועות ועכורות.

הדג צריך להיות לח וללא צלקות לבדוק במיוחד את שלמות הסנפירים.

 הריח אמור להיות נעים.

*במידה ומשתמשים בדגים קפואים יש להפשירם במקרר, מספיק זמן קודם.

הפשרה מחוץ למקרר מסוכנת, כי כמות החיידקים מתעצמת בצורה ניכרת.


אופן ההכנה:

מעבירים את הבצל והשום הקצוצים למחבת גדולה או לסוטאג' 

מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מים + תבלינים, והכוסברה מדליקים אש בינונית ומערבבים עד שהבצל הופך לשקוף.

מוסיפים את קוביות העגבניות החתוכות ואת כל תכולת הבקבוק עם העגבניות המרוסקות ומערבבים.

ממלמאים בבקבוק הריק מים, מוסיפים ומערבבים היטב. 

זורקים למחבת את שני הפלפלים שאטה החריפים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לאש קטנה מאוד מכסים את המחבת ונותנים לרוטב להתבשל בנחת כשעתיים לערך. 

מערבבים מידי פעם ואם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים.

ממש לפני ההגשה, מכניסים את נתחי הדג למשך 15 - 18 דקות (תלוי בעובי הנתחים)

בגלל הרוטב הדג לעולם לא מתייבש גם אם מגישים ביום המחרת עדיין הדג יהיה עסיסי וטעים.

הצעת הגשה

מגישים עם עלי כוסברה קצוצים מעל.