פילה דג מאודה


 

מרכיבים:

פילטים מארבעה דגים - דניס / לברק / בורי...

ממרח פלפלים אדומים - ראה מתכון...>>>

* לחילופין, אם אין זמן ורוצים לפשט את המתכון, משתמשים ברוטב לימון, שום + שמן זית + עשבי תיבול

10 עלי מנגולד גדולים 

 

איך בוחנים דגים טריים:

העיניים אמורות להיות צלולות ובולטות ולא שקועות ועכורות.

הדג צריך להיות לח וללא צלקות לבדוק במיוחד את שלמות הסנפירים.

הריח אמור להיות נעים.

*במידה ומשתמשים בדגים קפואים יש להפשירם במקרר, מספיק זמן קודם. 

הפשרה מחוץ למקרר מעצימה את כמות החיידקים בצורה ניכרת.


אופן ההכנה:

מבקשים מהדגאי להכין פילטים נקיים מאדרה ועצמות (משאירים את העור).

  שוטפים ומנגבים היטב בנייר סופג.

 אפשר לחלוט את עלי המנגוולד במים רותחים לכ - 10 שניותבכדי שיהיו גמישים יותר (לא חייבים).

מסירים את החלק הלבן העבה של העלה בעזרת סכין חדה.

מורחים את הדגים בממרח פלפלים אדומים. 

*לחילופין, ניתן למרוח רוטב לימון, שמן זית, שום ועשבי תיבול.

כורכים את נתח הדג בעלי המנגולד ומניחים במאדה במבוק.

מאדים למשך כ- 10- 12 דקות (עד שהדגים מלבינים ולא יותר)

* אפשר להגיש עם רוטב יוגורט או רוטב אסיאתי או סתם לימון ושמן זית.

* אפשר לצרוב עגבניות שרי ולצרף להגשה