ירקות כבושים בלימון

רכיבים:

צנצנת בגודל מתאים עם סגירה הרמית

מגוון ירקות :

2 פלפלים אדומים חתוכם לרצועות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

 2 קולורבי מקולף וחתוך לרצועות

2 ראשי שומר חתוכים לרצועות

1/4 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים.

2 פלפלים חריפים אדמים / ירוקים חרוצים לאורכם.

צרור עלי שמיר

כף זרעי כוסברה

1 כף זרעי פלפל ארבע העונות (שחור, אדום לבן וירוק)

1 כף זרעי פלפל אנגלי

4 שיני שום פרוסות

מיץ מ 5 לימונים

1/2 כפית מלח גס

הוראות הכנה:

יש לבחור צנצנת בגודל מתאים ולטהר אותה במים רותחים.

* בכדי שהצנצנת לא תסדק יש להכניס לתוכה כף מתכת ורק אז לצקת את המים הרותחים.

לחתוך את כל הירקות ולהעביר אותם לקערה גדולה.

לצקת מעליהם את מיץ הלימון ומלח גס ולערבב כך שכל הירקות יבואו במגע עם הלימון והמלח.

למלא את הצנצנת ולהוסיף את השמיר ואת הזרעים לסרוגין.

אחת לכמה שעות יש להפוך ולנענע את הצנצנת כך שהירקות יבואו במג עם התמיסה.

אחרי כיממה אפשר להכניס למקרר.

* יש להיעזר במלקחיים כאשר מוציאים את הירקות מהכלי. אין לגעת עם הידיים בכדי שלא יוכנסו לכלי בקטריות לא רצויות, שיגרמו לריכבון.