מלפופונים כבושים במי מלח


מרכיבים:

צנצנת עם סגירה הרמטית, בגודל מתאים, מטוהרת במים רותחים

1 ק"ג מלפפונים מיני, קטנים וקשים ככל האפשר

כ - 1 ליטר מים

4 כפיות גדושות מלח גס 

* היחסים הם; 1 כפית מלח גס : 1 כוס מים 180 סמ"ק 

צרור עלי שמיר

כף זרעי כוסברה

1 כף זרעי פלפל שחור / ארבע העונות

1 כף זרעי פלפל אנגלי

4 פלפלים צ'ילי חרוצים - קטנים אדומים וחריפים מאוד!!!

4 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:

מניחים את המלפפונים בצנצנת יחד עם שאר המרכיבים לסרוגין.

בכלי מזיגה נפרד מכינים תמיסה של מים פושרים עם המלח ממתינים, שהמלח יתמוסס במים ויוצקים עד למילוי הכלי.

סוגרים את הצנצנת הרמטית ונותנים למלפפונים להיכבש במשך כ 3 ימים או עד שהם משנים את צבעם.

בשלב זה הם כבר מוכנים לאכילה ושומרים אותם בקירור.