טחינה בטטה

מרכיבים:

2 בטטות בינוניות

1 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד 

2 שיני שום פרוסות

מלח דק ופלפל גרוס לפי הטעם

חופן עלי טימין טריים

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות חותכים לרבעים ומאדים, בסלסלת אידוי, עד להתרככות.

לאחר שהבטטות הצטננו מעט, מעבירים אותן למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה מיץ לימון, פרוסות שום. 

טוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי אחיד. מוסיפים ממי בישול לפי הצורך.

מעבירים לקערה בגודל מתאים, מוסיפים את המלח והפלפל ומאזנים את הטעמים.

מפרידים את עלי הטימין מוסיפים לקערה ומערבבים.

הצעת הגשה:

מפזרים מעט עלי טימין ופלפל גרוס מעל