טחינה ירוקה



מרכיבים:

צרור פטרוזליה

צרור שמיר

250 ג"ר טחינה גולמית (לא מלאה)

מיץ מ 2 - 3 לימונים

כ 1/2 כוס מים.

3 שיני שום

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט זרעי קצח


אופן הכנה:

שוטפים היטב את השמיר והפטרוזילה וממסירים גבעולים עבים וסיביים במיוחד.

רצוי להשתמש בעלים ירוקים אורגניים אבל אם לא הסתייע אפשר להוסיף למי השטיפה מעט חומץ.

מוסיפים למעבד מזון ביחד עם הטחינה גולמית הלימון השום והמים.

טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד מוסיפים מעט מים לפי הצורך עד לקבלת הסמיכות הנכונה.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט זרעי קצח מעל.