ממרח חומוס ביתי


מרכיבים:

500 ג"ר גרגרי חומוס מסוג הדס

250 ג"ר טחינה גולמית 

מיץ מ-2 לימונים 

7 שיני שום

2 בצלים חתוכים לרבעים

1 כפית כמון

 מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

משרים את גרגרי החומוס היבשים ל כ 12 - 24 שעות. רצוי להחליף את המים ולשטוף את הגרגרים כל 6 שעות.

מבשלים את הגרגרים במים עד להתרככות. 

* בסיר לחץ מבשלים למשך כ- 20 דקות מעת הרתיחה ובסיר רגיל הבישול יכול לארוך 2 - 3 שעות.

*אפשר להוסיף למי הבישול, כמה שיני שום שלמות ובצלים חתוכים לרבעים, אשר נותנים ארומה מיוחדת לחומוס.

מפרישים כ- 1/3 מכמות הגרגרים לקופסא נפרדת וטוחנים את 2/3 הנותרים במעבד מזון ביחד עם שאר המרכיבים.

מוסיפים ממי הבישול לפי הצורך לקבלת המרקם הרצוי.

ניתן לשמור במקרר כ-3 ימים ולא יותר. חומוס נוטה להחמיץ ולהתקלקל במהירות.

* ניתן לבשל כמות גדולה של גרגרי חומוס והלקפיא את הגרגרים המבושלים בקופסאות קטנות. הם יכולים להישמר במקפיא לאורך זמן. 

ובכל פעם ניתן לשלוף כמות קטנה, להפשיר ולהכין בזריזות ממרח טרי.


הצעת הגשה:

משטחים כל מנה באמצעות כף בתנועה סיבובית אופיינית ומפזרים גרגרי סומוס מעל, מזליפים שמן זית פפריקה 

ומוסיפים עלי פטרוזליה קצוצה או עלי זעתר מעל.

*מומלץ לצרף פיתות מכוסמין מלא, שיהיה עם מה "לנגב". 

ולמי שלא אוכל פיתות, אפשר לחתוך ירקות ו"לנגב" מהצלחת באמצעותם.


* אפשר להמיר את החומוס שבמתכון בכל קטניה אחרת כגון; שעועית, עדשים, אפונה... וליישם באותה צורה.

כך ניתן יהיה ליהנות ממגוון רחב של ממרחים.