ממרח טחינה סלק


מרכיבים:

כ- 3 סלקים בינוניים
250 ג"ר טחינה גולמית (במקרה זה עדיף טחינה לא מלאה)
מיץ מ- 2 - 1 לימונים
1/4- 1/2 כוס ממי האידוי
1 - 2 שיני שום
1/2 כפית אבקת כמון
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית מלח ומעט פלפל גרוס
חופן עלי כוסברה טריים

אופן ההכנה:

מקרצפים את הסלקים באמצעות מברשת, חותכים אותם לחתיכות גסות ומאדים בקליפתן, עד שמתרככים.
מכניסים אותם למעבד מזון, ביחד עם מי האידוי, שנותרו בתחתית הסיר.
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים אבקת כמון, מלח, פלפל ועוד לימון אם צריך, לפי הטעם.

מוסיפים לתערובת זרעי כמון ומערבבים.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה קצוצים ועוד מעט זרעי כמון.