ממרח פלפלים אדומים קלויים


מרכיבים:

10 פלפלים אדומים מסוג קאפייה או 6 פלפלים אדומים גדולים
1/2 כוס אגוזי מלך
2 - 3 שיני שום
1/3כוס שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל גרוס
* אפשר חצי פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 1800 וצולים את הפלפלים, על גבי נייר אפיה, עד שהקליפה משחימה.
יש להפוך אותם כך שיהיו מוכנים מכל הצדדים ולהיזהר שלא ישרפו מידי.
כשהפלפלים מוכנים, מעבירים אותם מייד לכלי סגור הרמטית, עד שיצטננו.(בצורה זו הקליפה נפרדת בקלות).
מקלפים ומנקים מהזרעים ומהגבעול.
מכניסים את הפלפלים למעבד מזון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
* אפשר להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ אם מעוניינים ברוטב פיקנטי.
(לבעלי רגישות, כדאי להשתמש בכפפות בכדי שהפלפל החריף לא ישרוף בידיים)
מוסיפים מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

* אפשר לשמור במקפיא לאורך זמן.