פסטו בזילקום


מרכיבים:

2 - 3 זרים של עלי בזילקום טריים
*את עלי הבזיליקום, יש לשטוף רק בסמוך למועד ההכנה בכדי שלא ישחירו
חופן אגוזי מלך
2-3 שיני שום חלוט במים רותחים
חצי כוס שמן זית
מעט מלח
* אפשר להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:
מפרידים את עשבי התיבול או עלי הבזיליקום, מהגבעולים
מכניסים למעבד המזון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם גרגרי עדין
* אם מעוניינים בממרח פיקנטי קוצצים פלפל חריף ומוסיפים למעבד המזון לא חייבים.
(לרגישים, כדאי להשתמש בכפפות שהפלפל לא ישרוף בידיים בזמן החיתוך)
מוסיפים מעט מלח לפי הטעם
מעבירים לכלי הרמטי ויוצקים מעט שמן זית מעל הממרח בכדי שלא ישחיר

* אפשר לשמור לאורך זמן במקפיא

* אפשר ליישם גם עם עלים אחרים כמו פטרוזליה, כוסברה, שמיר...  

* אפשר להוסיף לממרח יוגורט ולהפוך אותו לרוטב מעודן, שיכול להתאים לדגים או לירקות אפויים ...