מרק אפונה וגזר



מרכיבים:

800 גר' אפונה קפואה 

* לחילופין, אפשר להשתמש ב -  500 גר' אפונה יבשה מושרית למשך הלילה.

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

1 כרישה

2 כפות שמן זית שמן זית + 6 כפות מים

4 גזרים גדולים

צרור עלי כוסברה טריים 

* אם לא אוהבים כוסברה אפשר להמיר לפטרוזיליה

צרור עלי סלי טריים

1/2 כפית זרעי כמון

1/2 כפית אבקת כמון

1/2 כפית כורכום

מעט פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גס

כ - 1 ליטר מים

+ תוספת מלח דק בסוף הבישול לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

מפשירים מעט את האפונה הקפואה מפרישים מתוכה כ 1/4 מהכמות לקערית נפרדת ומעבירים 3/4 מתוכן השקית למעבד המזון.

מוסיפים מים עד לכיסוי האפונה וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם קטיפתי אחיד.

קוצצים את הבצל והשום.

פורסים את הכרישה

חותכים את הגזר לקוביות קטנות.

קוצצים את צרור עלי הכוסברה ומפרישים ב1/4 מהכמות לקערית נפרדת לצורך ההגשה

קוצצים את עלי הסלרי.

מעבירים את הבצל והשום הקצוצים לסיר בגודל מתאים, המיועד למרק. 

מוסיפים את התבלינים ו 3/4 צרור עלי הכוסברה הקצוצים ואת עלי הסלרי הקצוציים.

מוסיפים 1 כף שמן זית + 3 כפות מים ורק אז מדליקים את האש על להבה גדולה.

מערבבים את התערובת שבתחתית הסיר, עם כף עץ עד שהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את קוביות הגזר עם עוד כף שמן + 3 כפות מים וממשיכים לערבב היטב עד שהגזר מתרכך מעט ואז מוסיפים את האפונה שנטחנה במעבד המזון וממלאים במים עד לכיסוי + 3 ס"מ מעל. מחממים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את גרגרי האפונה השלמים שהופרשו. ונותנים למרק להתבשל בנחת כ חצי שעה עד שנהיה נעים למאכל. במהלך הבישול מערבבים מידי פעם ומוסיפים נוזלים אם לפי הצורך. 

לפני ההגשה טועמים ואם יש צורך ומוסיפים מלח דק לפי הטעם.

הצעת הגשה:

מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומעט גרעיני חמנייה מעל.