מרק כתום



מרכיבים:

2 בטטות
4 גזרים
פרוסת דלעת
5 גבעולי סלרי
2 בצלים גדולים
1 כרישה
מים עד לכיסוי הירקות
1 כף שמן זית + 3 כפות מים
5 שיני שום כתושות
5 כפיות ג'ינג'ר מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים הירקות הכתומים לחתיכות גדולות, מעבירים לסיר מתאים ומכסים במים עד לגובה הירקות. מבשלים עד שהירקות מתרככים.

מחבת נפרד מטגנים את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד בכף שמן זית מכבישה קרה עם שלוש כפות מים.

לאחר שהסיר הצטנן מעט, טוחנים את הירקות עם 2 כוסות מהנוזלים מהסיר וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי אחיד. אם יש צורך מוספים עוד נוזלים, אבל להקפיד, לא לשים יותר מידי נוזלים שהמרק לא יצא דליל מידי.

טוחנים את תערובת השום וגי'נג'ר עם מעט נוזלים, מוסיפים למרק ומערבבים הייטב.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הצעת הגשה:

מוזגים את המרק לקעריות מתאימות ויוצקים למרכזן כף יוגורט עיזים.
מפזרים מעט עירית קצוצה או עלי נענע עם מעט צנוברים או פיסטוקים ונגיעות גרידת לימון.
מזליפים מעט שמן זית מעל.