מרק מיסו



מרכיבים למנה אחת:

(יש להכפיל כמויות על פי מספר הסועדים)

כף מחית מיסו איכותית

כ- 1 וחצי כוסות מים

חופן / סליל אטריות מאורז מלא / אטריות סובה (כוסמת) / אטריות שעועית מבושלות בהתאם להוראות

כף אצות ווקאמה מיובשות שהושרו למשך 5 דקות במים פושרים וסוננו

פרוסת טופו בעובי 1 ס"מ חתוכה לריבועים בגודל 1X1 ס"מ

גבעול של בצל ירוק קצוץ לפרוסות דקיקות

2 צנוניות קצוצות לפרוסות דקיקות

חופן נבטי מאש

תוספת רוטב סויה לפי הטעם


אופן ההכנה:

מכינים את כל המרכיבים מראש בקעריות

מרתיחים בקומקום 1 וחצי כוסות מים ומוזגים לקערת מרק גדולה

ממתינים מספר דקות שהמים יצטננו מעט, מוסיפים את מחית המיסו ומערבבים היטב

(חשוב שהמים לא יהיו ממש רותחים, בכדי לא להרוס את האנזימים שבמיסו)

מוסיפים את כל הרכיבים שהוכנו מראש ומגישים

מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם