מרק עגבניות ובזיליקום



מרכיבים:

5 עגבניות בשלות גדולות מקולפות וחתוכות לקוביות

בקבוק זכוכית של 700 מ"ל עגבניות מרוסקות 

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום קצוצים

כף שמן זית + 3 כפות מים

4 גזרים מגורדים

כף עלי ארגנו מיובשים

צרור עלי בזיליקום טריים

מלח גם ופלפל גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:

מרפדים את תחתית הסיר בבצל והשום הקצוצים, ביחד אורגנו מלח ופלפל.

מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מיים ומדליקים אש בנונית ומערבבים עד שהבצל נהיה שקוף.

מוסיפים את הגזר המגורד עם עוד שלוש כפות מים ומערבבים עד שהגזר מתרכך.

מוסיפים את העגבניות ומערבבים למשך מספר דקות ואז מוסיפים את כל תוכן הבקבוק של העגבניות המרוסקות.

ממלאים את הבקבוק הריק במים ומוסיפים גם אותםן לסיר ואם יש צורך מוסיפים עוד מים שיכסו את הירקות + 3 ס"מ מעל.

מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה קורעים את עלי הבזיליקום ומוסיפים ומבשלךים עוד כ 5 דקות.


הצעת הגשה:

יוצקים לקערות מרק מתאימות מזליפים מעט שמן זית על פני המרק ומניחים כמה עלי בזיליקום טריים.