מרק עדשים כתומות


רכיבים:

500 גר' עדשים כתומות מושרות

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית + 3 כפות מים

4 גזרים מגוררים בפומפיה (או בפומפיה של מעבד המזון)

3 עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים

צרור עלי פטרוזליה קצוצים

 1/2 כפית זירעוני כמון + 1/2 כפית אבקת כמון + 1/2 כפית כורכום

צרור קטן של עלי טימין טריים מופרדים מגבעולים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

מעט מיץ לימון 

מעט שמן זית

מעט עלי טימין טריים ומופרדים

מעט זרעי דלעת

 אופן ההכנה:

משרים את העדשים הכתומות למשך כ 4 - 6 שעות, שופכים את המים ושוטפים היטב ומסננים.

מרפדים סיר עמוק בבצל שום ופטרוזיליה קצוצים, ביחד עם התבלינים. 

מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מים מדליקם לאש בינונית ומערבבים עד שהבצל נהיה שקוף. 

מוסיפים אל הסיר המגוררים ומערבבים. 

מוסיפים את העדשים לסיר ומוספים מים עד לפחות כ- 3 ס"מ מעל לגובה העדשים. 

מחממים עד לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהעדשים הכתומות מתפרקות לחלוטין. 

במהלך הבישול מערבבים מידי פעם, בכדי שהתחתית לא תישרף ואם יש צורך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול. 

בסוף הבישול מוסיפים מלח דק לפי הטעם. 

הצעת הגשה:

סוחטים מעט מיץ לימון ומזליפים מעט שמן זית על פני המרק

מפזרים עלי טימין ומעט זרעי דלעת מעל.