מרק עדשים כתומות

רכיבים:

500 גר' עדשים כתומות מושרות

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית + 3 כפות מים

4 גזרים מגוררים בפומפיה (או בפומפיה של מעבד המזון)

3 עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים

צרור עלי פטרוזליה קצוצים

 1/2 כפית זירעוני כמון + 1/2 כפית אבקת כמון + 1/2 כפית כורכום

צרור קטן של עלי טימין טריים מופרדים מגבעולים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

מעט מיץ לימון 

מעט שמן זית

מעט עלי טימין טריים ומופרדים

מעט זרעי דלעת

 אופן ההכנה:

משרים את העדשים הכתומות למשך  2 - 6 שעות, שופכים את המים ושוטפים היטב ומסננים.

קוצצים בצל שום ופטרוזיליה ומעבירים לסיר גדול ועמוק מוסיפים את התבלינים + כף שמן זית + 3 כפות מים. מדליקם אש בינונית ומערבבים עד שהבצל והשום הופכים לשקופים.

מוסיפים אל הסיר אצ הגזרים המגוררים ומערבבים עד שהגזרים מתרככים מעט. 

מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים.

מוספים מים עד כ- 3 ס"מ מעל לגובה העדשים. 

מחממים עד לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מבשלים עד שהעדשים הכתומות מתפרקות לחלוטין. 

במהלך הבישול מערבבים מידי פעם, בכדי שהתחתית לא תישרף ואם יש צורך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול. 

בסוף הבישול מאזנים טעמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם יש צורך.

הצעת הגשה:

סוחטים מעט מיץ לימון ומזליפים מעט שמן זית על פני המרק

מפזרים עלי טימין ומעט זרעי דלעת מעל.