מרכיבים:

כוס זרעי כוסמת ירוקה (לא קלויה)

1 כפית שמן קוקוס

1 כפית כורכום

1/2 כפית מלח הימלאיה דק

מעט פלפל לפי הטעם

*הפפרין, שבפלפל מפעיל ומעצים מאוד את סגולות הכורכום.

אופן ההכנה:

בוחרים במחבת רחבה, בקוטר של כ - 30 ס"מ.

מניחים את המחבת על גבי להבה רחבה בכיריים ומכוונים לחום הנמוך ביותר.

אם שמן הקוקוס מוצק, ממיסים אותו על גבי המחבת

ובאמצעות כף עץ מפזרים את השמן על פני כל שטח הפנים של המחבת.

שופכים למחבת את זרעי הכוסמת היבשים ומערבבים היטב עם השמן, כך שהזרעים יבריקו מכל הצדדים.

מוסיפים את הכורכום ,המלח והפלפל ומערבבים היטב.

* כדאי לעמוד ליד המחבת לאורך כל התהליך, שאורך כ-10 דקות, על מנת לשמור על זרעי הכוסמת שלא יישרפו!

חשוב להמשיך לערבב ולנענע את המחבט לעיתית תכופות, עד שהזרעים משחימים מעט והופכים לפריכים.

כאשר נראה ששקדי המרק השחימו דיים, מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להם להצטננן.

משהצטננו לחלוטין, מעבירים אותם לצנצנת עם סגירה הרמטית כך שהפריכות שלהם תישמר.

מגישים אותם לצד המרק ומוסיפים ממש לפני האכילה.

שקדי המרק הללו מהווים תוספת טעימה ומדליקה לכל מרק וכן גם לתבשילים וסלטים.

* לרוב תבשילי הכוסמת יש טעם אופייני, שרבים לא מתחברים אליו.

במקרה זה, ממש לא מרגישים בטעם הכוסמת האופייני אז ממש שווה לנסות :)

*ילדים לרוב, נוטים לאהוב את שקדי המרק הללו מאוד 

והם מהווים תחליף טעים ובריא לשקדי המרק התעשייתיים, שאינם בריאים כלל!!!