אגסים אפויים במרסלה וקינמון


 

רכיבים:

7 אגסים / תפוחים / נקטרינות

חופן צימוקים

מיץ מחצי לימון

מיץ מ - 2 תפוזים

גרידת קליפת לימון ותפוז

1/2 כוס מרסלה או יין מתוק אחר

3 כפות סילאן ללא סוכר

כפית אבקת קינמון

כפית אבקת הל

 

אופן ההכנה:

מפלחים את התפוחים והאגסים לחצאים ומנקים את המרכז מגרעינים באמצעות כפית פריזיאן.

מעבירים לקערה עמוקה ומזליפים עליהם מיץ לימון (שלא ישחירו).

בקערה נפרדת מכינים את המשרה;

  מוסיפים את המרסלה או כל יין מתוק אחר + מיץ תפוזים + הסילאן. 

מגרדים רצועות מקליפת הלימון והתפוזים באמצעות זסטר. מוסיפים את אבקת הקינמנון וההל ומערבבים היטב. 

שופכים את המשרה לתוך קערת הפירות ומערבבים.

משרים למשך שעתיים לפחות, לצורך ספיחת הטעמים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפירות החצויים. 

מזליפים על פניהם מנוזל המשרה ומפזרים עוד מעט אבקת קינמון והל. 

ומכניסים לתנור בחום של 1800 עד להתרככות (לא רך מידי) והשחמה (להיזהר לא לשרוף).

מעבירים את ייתרת המשרה לסיר קטן ומוסיפים לתוכו את הצימוקים.

מבשלים על אש קטנה עד שהצימוקים תופחים והמישרה נהיה מעט סמיך יותר.

מסדרים את הפירות על צלחת הגשה ויוצקים את תוכן הסיר על גבי הפירות האפויים.

ניתן להגיש חם או מצונן.