עינוגי שומשום



מרכיבים:

11/2 כוסות אגוזים שלמים

11/2 כסות פצפוצי אורז מלא

4 כפות טחינה גולמית מלאה ונבוטה*

11/2כפות סילאן (ללא תוספת סוכר)

11/2 כפות דבש

1/4 אגוז מוסקט מגורד

1/4 כוס זירעוני סומסום לציפוי

אופן ההכנה:

 מערבבים את האגוזים עם פצפוצי האורז ומוסיפים את הטחינה, הסילאן, הדבש ואגוז המוסקט ומעבדים לכדי תערובת גרגרית דביקה. ניתן להוסיף עוד מעט טחינה במידת והתערובת יבשה מידי.

 יוצרים כדורים בגודל אחיד ומגלגלים אותם בזרעי סומסום מלא.

כדאי לדעת:

*הטחינה המלאה מכילה כמות ניכרת של סידן (פי 4 מהכמות המצוייה בטחינה גולמית לא מלאה) ומינראלים חיוניים נוספים, אבל יחד עם זאת מעטפת הזרע מכילה גם חומצה פיטית, שמעכבת ספיגה של ויטמינים ומינרלים. תהליך ההנבטה מנטרל תכונה זו ובכך מעצים בצורה ניכרת את ערכה התזונתי.

*הסומסום מכיל ריכוז גבוהה של פיטוסטרולים (דמויי כולסטרול ממקור צמחי) שמעודדים הפרשת כולסטרול מסוג LDL אל מחוץ לגוף, מעכבים את ייצורו בכבד, ומתחרים על אתרי הספיגה שלו בדופן המעי. ובדרכים אילו הפיטוסטרולים מורידים את רמות הכולסטרול מסוג LDL בדם. 

* לצד העושר הגדול במינרלים חיוניים ופיטוסטרולים, חשוב לזכור, הסומסום מכיל גם חומצת שומן, מסוג אומגה 6, מעודדת דלקת, ולכן, אין להגזים בצריכתו.