סלט טבולי קינואה



מרכיבים:
1 כוס קינואה לבנה מבושלת
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס שעועית מאש מונבטת *
1/2 בצל סגול קצוץ
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1 לימון סחוט
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח לפי הטעם

1 כף זרע חמניה (לא קלויים)
1 כף זרעי דלעת (לא קלויים)

מרכיבים לקינואה בסיסית:
1 כוס קינואה לבנה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה :
* כל דגן מלא רצוי להשרות ואף להנביט לפני הבישול, כי ההשרייה / הנבטה מעצימה מאוד את הערכים התזונתיים של הדגן ומקלה על תהליכי העיכול. במקרה של קינואה ההשרייה חשובה במיוחד בשל הריכוזים הגבוהים של החומצה הפיטית (מעכבת ספיגה של ויטמינים ומינרלים) בתוך הגרעין.

משרים את הקינואה במים למשך  2 - 4 שעות, לאחר מכן שוטפים ומסננים.
מעבירים את הקינואה המושרית לסיר מתאים מוסיפים מעט מלח ומוסיפים מים שיכסו את פני הקינואה + 1 ס"מ.
מבשלים עד לרתיחה ומעבירים לאש קטנה (רצוי על גבי תחתית כפולה).
מורידים מהאש, כאשר הקינואה סופגת את כל המים.
מכסים את פי הסיר במגבת ומניחים את המכסה מעל.

אופן הכנת הטבולי 
מצננים את הקינואה המבושלת מערבבים לתוכה את כל שאר הרכיבים ומתבלים בשמן זית לימון ומלח לפי הטעם.
מעבירים לכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת.

* הוראות להנבטת מאש
משרים חופן של זרעי מאש / עדשים ירקות בקערת מרק גדושה במים כ - 6 - 8 שעות.
לאחר ההשריה, שוטפים את זרעים התפוחים היטב ומכסים את הקערה בצלחת, כך שהלחות תישמר.
מעתה ממשיכים לשטוף את הנבטוטים, כ 2 - 3 פעמים וממתינים עד להופעת השורשון.
כאשר השושרון מגיע לאורך של פי 3 מאורך הזרע הוא בשיאו ויש להעבירו לכלי הרמטי ולשמור במקרר.
נבטים חיים מכילים כמות עצומה של וויטמינים ומינרלים חיוניים, מעודדים את כוחות החיים ומעצימים את רמות האנרגיה.
מומלץ לשלבם בסלטים חיים או כתוספת לתבשילים לאחר הבישול.
ניתן להשתמש בנבטים החיים מהמקרר, במשך כ - 3 ימים ולא יותר, כי אחרי כן, כבר מתחילים להופיע עליהם עובשים בלתי נראים, שממש לא מומלץ לאוכלם!