מרכיבים לתערובת עלים בסיסית:
תערובת עלים בסיסית כוללת;
תערובת עלים בסיסית כוללת; חסה מסוגים שונים (עגולה, ערבית, סלאנובה, משי...) + ביבי + ארגולה + רוקאט...
* כמות העלים נמדדת בהתאם למספר הסועדים.
מרכיבים לרוטב ויניגרט:
5 כפות מיץ לימון סחוט
5 כפות שמן זית
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגרים
1 כף דבש
1/2 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את העלים ומייבשים היטב.
קורעים את העלים ידנית, לאורך גידי העלה.
*קריעת העלים לאורך הגידים שומרת על על טריותו למשך זמן רב יותר ,לעומת חיתוך כנגד הגידים.
*רצוי להשתמש בעלים אורגניים, שכן העלים, בדרך כלל, מרוססים בחומרי הדברה רעילים במיוחד וקשה לשטוף אותם בצורה יסודית.
מערבבים בשייקר או בצנצנת, בעלת מכסה, את כל רכיבי הרוטב ומנערים היטב.
* אפשר להכין כמות גדולה לשמור בצנצנת זכוכית במקרר, למשך שבוע לפחות ולהשתמש, בעת הצורך.
מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערת הגשה בגודל מתאים.
שילובים ותוספות אפשריות לסלט ירוק:
1. תערובת עלים בסיסית + בזיליקום (קורעים ומוסיפים ממש לפני ההגשה, שעלי הבזיליקום לא ישחירו), גזר חתוך לחצאי עיגולים + אגוזי מלך שבורים מעל.
(את עלי הביליקום קורעים ומוסיפים ממש לפני ההגשה, שלא ישחירו).
2. תערובת עלים ביסית + זר עלי שמיר קצוץ + פלפלים אדומים כתומים וצהובים + חופן אגוזי מלך שבורים מעל.
3. תערובת עלים ביסית + נענע + פטרוזליה + כוסברה + עלי וגבעולי סלרי פרוסים + תפוח / אגס פרוס דק + זרעי רימון / חמוציות.
4. תערובת עלים בסיסית + בזיליקום (קורעים ומוסיפים ממש לפני ההגשה, שהעלים לא ישחירו). + עגבניות שרי חצויות + זיתים שחורים מגולענים וחצויים + בצל סגול פרוס דק + חופן זרעי חמנייה מעל.
5. תערובת עלים בסיסית + פטרוזיליה + צנוניות ומלפפונים פרוסים לחצאי עיגולים + בצל סגול פרוס לטבעות דקיקיות.