סלט ירוק ברוטב ויניגרט

מרכיבים לתערובת עלים בסיסית:

תערובת עלים בסיסית כוללת;

חסה מסוגים שונים (עגולה, ערבית, סלאנובה, משי...) + ביבי + ארגולה + רוקאט...

* כמות העלים נמדדת בהתאם למספר הסועדים.

מרכיבים לרוטב ויניגרט: 

5 כפות מיץ לימון סחוט

5 כפות שמן זית

1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים

1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגרים

1 כף דבש

1/2 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים את העלים ומייבשים היטב. קורעים את העלים ידנית, לאורך גידי העלה.
*קריעת העלים לאורך הגידים שומרת על על טריותו למשך זמן רב יותר, לעומת חיתוך בסכין כנגד כיוון הגידים.
*רצוי להשתמש בעלים אורגניים, שכן העלים, בדרך כלל, מרוססים בחומרי הדברה רעילים במיוחד וקשה לשטוף אותם בצורה יסודית.

מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערת הגשה בגודל מתאים.

מערבבים בשייקר או בצנצנת, בעלת מכסה, את כל רכיבי הרוטב ומנערים היטב.
* אפשר להכין כמות גדולה לשמור בצנצנת זכוכית במקרר, למשך שבוע לפחות ולהשתמש, בעת הצורך.

מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה.

שילובים ותוספות אפשריות לסלט ירוק:

1. תערובת עלים בסיסית + בזיליקום, גזר חתוך לחצאי עיגולים + אגוזי מלך שבורים מעל.
*את עלי הביליקום קורעים ומוסיפים ממש לפני ההגשה, שלא ישחירו.

2. תערובת עלים ביסית + זר עלי שמיר קצוץ + פלפלים אדומים כתומים וצהובים + חופן אגוזי מלך שבורים מעל.

3. תערובת עלים ביסית + נענע + פטרוזליה + כוסברה + עלי וגבעולי סלרי פרוסים + תפוח / אגס פרוס דק + זרעי רימון / חמוציות / דבדבנים מיובשים, ללא תוספת סוכר.

4. תערובת עלים בסיסית + בזיליקום + עגבניות שרי חצויות + זיתים שחורים מגולענים וחצויים + בצל סגול פרוס דק + חופן זרעי חמנייה מפוזרים מעל.

5. תערובת עלים בסיסית + פטרוזיליה + צנוניות ומלפפונים פרוסים לחצאי עיגולים + בצל סגול פרוס לטבעות דקיקיות + חופן זרעי דעלת מפוזרים מעל.