סלט כרוב עם נבטים ברוטב אסיאתי


רכיבים:

1/2 כרוב לבן פרוס לפרוסות דקיקות

1 כוס נבטי מאש 

1/2 חבילת טופו חתוכה לקוביות 1X1X1ס"מ

2 כפות זרעי דלעת

1 כף זרעי סומסום מלא 

1 כף זרעי סומסום שחור

4 גבעולי בצל ירוק פרוס דק

רוטב אסיאתי:

5 כפיות ג'ינג'ר מגורד

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס רוטב סויה, דל נתרן

3 כפות חומץ אורז

4 כפיות סילאן

אופן ההכנה:

משרים את קוביות הטופו בתוך הרוטב האסיאתי, למשך שעתיים לפחות, בכדי שהטופו ייספח את הטעמים.

פורסים את הכרוב לפרוסות דקיקיות ומעבירים לקערת הגשה בגודל מתאים.

מוסיפים את את הנבטים.

מוסיפים את קוביות הטופו עם הרוטב לקערת הסלט.

מפזרים את הזרעים והבצל הירוק הפרוס מעל ומערבבים קלות.

הוראות להנבטת מאש 

משרים כחופן של זרעי מאש בקערית מרק עמוקה, גדושה במים למשך כ - 6 - 8 שעות.

שוטפים היטב את הזרעים התפוחים ומכסים את הקערה בצלחת, כך שהלחות תישמר.

מעתה, ממשיכים לשטוף את הנבטוטים, כ - 2 - 3 פעמים ביום וממתינים עד להופעת השורשון.

כאשר השושרון מגיע לאורך של פי 3 מאורך הזרע הוא בשיאו ובשלב זה יש להעביר את הנבטים לכלי הרמטי ולשמור אותם בקירור.

נבטים חיים מכילים כמות עצומה של ויטמינים ומינרלים חיוניים, מעודדים את כוחות החיים ומעצימים את רמות האנרגיה. מאוד מומלץ לשלבם בסלטים חיים או להוסיף לתבשילים בתום הבישול, ממש לפני ההגשה.

ניתן לאכול נבטים חיים מקירור, במשך כ - 3 ימים ולא יותר, מעבר לכך, מתחילים להופיע עליהם עובשים בלתי נראים ומאוד לא בריאים! במידה וחלפו יותר משלושה ימים בקירור והנבטים עדיין נראים ומריחים טוב, אפשר לאכול אותם רק מבושלים או מוקפצים.