סלט כרוב עם נבטים ברוטב אסיאתי



רכיבים:
1/2 כרוב לבן פרוס לפרוסות דקיקות
1 כוס נבטי מאש / עדשים ירוקות מונבטות.
1/2חבילת טופו חתוכה לקוביות 1X1X1ס"מ
2 כפות זרעי דלעת
2 כפות זרעי סומסום מלא
2 כפות זרעי פשתן (כדאי לכתוש מעט)
4 גבעולי בצל ירוק פרוס דק

רוטב אסיאתי:
5 כפיות ג'ינג'ר מגורד
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס רוטב סויה, דל נתרן
1/3 כוס יין לבן
3 כפות חומץ אורז
4 כפיות סוכר חום

אופן ההכנה:
משרים את קוביות הטופו בתוך הרוטב האסיאתי, למשך שעתיים לפחות, בכדי שהטופו ייספח את הטעמים.
פורסים את הכרוב לפרוסות דקיקיות ומעבירים לקערת הגשה בגודל מתאים.
מוסיפים את את הנבטים.
מוסיפים את קוביות הטופו עם הרוטב לקערת הסלט.
מפזרים את הזרעים והבצל הירוק הפרוס מעל ומערבבים קלות.

הוראות להנבטת מאש / עדשים ירוקות
משרים כחופן של זרעי מאש / עדשים ירקות בקערת מרק גדושה במים כ - 6 - 8 שעות.
לאחר ההשריה, שוטפים את זרעים התפוחים היטב ומכסים את הקערה בצלחת, כך שהלחות תישמר.
מעתה, ממשיכים לשטוף את הנבטוטים, כ 2 - 3 פעמים ביום וממתינים עד להופעת השורשון.
כאשר השושרון מגיע לאורך של פי 3 מאורך הזרע הוא בשיאו ויש להעביר את הנבטים לכלי הרמטי ולשמור במקרר.
נבטים חיים מכילים כמות עצומה של וויטמינים ומינרלים חיוניים, מעודדים את כוחות החיים ומעצימים את רמות האנרגיה. מאוד מומלץ לשלבם בסלטים חיים או להוסיף לתבשילים בתום הבישול.
ניתן להשתמש בנבטים החיים מהמקרר, במשך כ - 3 ימים ולא יותר, כי אחרי כן, כבר מתחילים להופיע עליהם עובשים בלתי נראים, שממש לא מומלץ לאוכלם!