סלט סלק מבושל ברוטב חמצמץ


מרכיבים:

4 סלקים

1 כפית מלח

מרכיבי הרוטב:

מיץ מ 2 - 3 לימונים

1 כף שמן זית

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי פלפל שחור

1 כפית זרעי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הסלקים בקליפתם, בתוך מים עם כפית מלח.

מחלקים את הסלקים לרבעים, חותכים לפרוסות עבות ומעבירים לקופסא מתאימה עם מכסה הרמטי.

מוסיפים את מרכיבי הרוטב וממלאים במי הבישול, כך שהנוזל יכסה את הסלקים החתוכים שבקופסא. 

סוגרים במכסה ומערבלים היטב.

ניתן לשמור בקירור למשך כשבוע ימים.