סלט פסטה בניחוח איטלקי


מרכיבים:

חבילת פסטה על בסיס קמח כוסמת / אורז / כוסמין ... 

בוחרים את צורת הפסטה שאוהבים: פוזילי / פנה / טורטליני / פרפאלה (פפיונים)...

כ - 20 עגבניות שרי תמר 

כ 15 זיתים יווניים שחורים, מוחמצים ביין / קלמטה 

1בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דקיק.

צרור עלי בזיליקום טריים, מופרדים מהגבעולים, שטופים ומיובשים.

1 כף זרעי חמנייה / צנוברים

מרכיבים לרוטב:

צרור עלי בזיליקום טריים, מופרדים מהגבעולים, שטופים ומיובשים.

3 - 4 שיני שום מקולפות ופרוסות

כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

כפית חומץ בלסאמי

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנת הרוטב:

באמצעות מעבד מזון / בלנדר מוט

טוחנים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד

מתקנים טעמים

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

* להשתדל שהאטריות לא תהינה מבושלות מידי - "אל דנטה".

כאשר האטריות מוכנות מסננים את מי הבישול ושוטפים תחת מים קרים ומסננים.

מעבירים את האטריות לקערת סלט בגודל מתאים.

מוסיפים לאטריות את רוטב הבזילקום ומערבבים היטב.

מגלענים וחותכים את פיסות הזיתים מוסיפים ומערבבים.

חותכים את העגבניות לאורכן לרבעים ומוסיפים מעל.

קורעים את עלי הבזיליקום לאורך הגידים ומפזרים מעל העגבניות.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט רק ממש לפני ההגשה 

(כך שעלי הזילקום לא ישחירו והעגבניות לא יגירו את נוזליהם בטרם עת)

מוסיפים את הזרעים מעל ומגישים.