פטריות שיטאקי במילוי ממרח טופו ערמונים

מרכיבים:

1 חב' פטריות שיטאקי מיובשות (85 - 100 גר')

2 כפות חומץ אורז

2 כפות סילאן

4 כפות רוטב סויה

* לרגישים לגלוטן קיים רוטב סוייה ללא גלוטן

* לבעלי לחץ דם גבוה קיים רוטב סויה דל נטרן

* יש לוודא שהרוטב אינו מכיל חומרי שימור (מומלץ TAMARI)

ממרח טופו ערמונים >>> ראה מתכון >>>

זרעי סומוסום שחור

צרור גבעולי עירית  / כמה גבעולי בצל ירוק 

אופן ההכנה:

משרים את הפטריות המובשות במים למשל 6 - 8 שעות (למשך הלילה).

מסננים את מי ההשרייה וחותכים בזהירות את הרגליים.

מעבירים את הפטריות הרוויות לסיר וממלאים במים עד לגובה הפטריות.

מבשלים עד לרתיחה ומורידים את עוצמת האש. 

מוסיפים את חומץ האורז ואת הסילאן. 

מבשלים, ללא מכסה, עד לצמצום של כמחצית מכמות הנוזלים.

מוסיפים את רוטב סויה, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד להצטמצמות רוב הנוזלים.

הצעת הגשה:

מסדרים את הפטריות על גבי צלחת שטוחה, עם החלק התחתון כלפי מעלה וממלאים בכפית 

ממרח טופו ערמונים >>> ראה מתכון >>>

מפזרים מעל מעט זרעוני סומסום שחור ומעט עירית קצוצה.