פריטטת בצל ופטריות

מרכיבים:

סלסילת פטריות מאכל; שמפניון / פורטובלו / יער ...

1 בצל לבן 

1 בצל סגול

קבוצת עלי בצל ירוק

כף שמן זית + 3 כפות מים

 2 - 3 ביצי חופש אורגניות

מעט מלח הימלאיה גס

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מסירים לפטריות את הרגליים ופורסים לפרוסות דקות.

פורסים את הבצלים לפרוסות דקות ומעבירים למחבת רחבה ועמוקה.

מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מים מפזרים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומדליקים אש חזקה.

מערבבים כל הזמן עם כף עץ, עד שהבצלים הופכים לשקופים ואז מוסיפים את הפטריות. 

מערבבים כל הזמן עד שהפטריות משחימות מעט.

בקערית נפרדת מערבבים את הביצים עם מעט מלח ופלפל ומוסיפים למחבת.

מורידים את עוצמת האש, מכסים וממתינים עד שהביצים מתמצקות דיין.

הופכים על גבי צלחת שטוחה ומגישים.