לזניית 10 השכבות


מרכיבים לתבנית בגודל 30x25 ס"מ:

שכבת אטריות

250 גרם אטריות לזניה יבשות ללא צורך בבישול מוקדם

* אם מעוניינים באטריות ללא גלוטן ניתן להשתמש באטריות על בסיס אורז ותירס

שכבת קישואים

6 קישואים פרוסים לפרוסות דקיקות

שכבה אדומה

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית + 3 כפות מים

260 גר' רסק עגבניות טבעי מרוכז (ללא חומרי שימור)

כף אורגנו מיובש

כפית פפריקה מתוקה

שכבה ירוקה

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית + 3 כפות מים

1 חב' מטבעות תרד קפוא

כפית מלח דק ומעט פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שכבה עליונה

250 גר' - חצי קופסא רוטב בשמל צמחי (לא חייבים)

3 כפות שמרי בירה

אופן ההכנה:

שכבת קישואים

פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות דקות ככל האפשר. יש אפשרות להשתמש בקולפן לצורך העניין.

שכבה אדומה

במחבת אחת מטגנים בכף שמן זית + 3 כפות מים בצל קצוץ + 2 שיני שום קצוצות + כף ארוגנו + 1/2 כפית מלח ומעט פלפל ומערבבים עד שהבצל נהייה שקוף. מוסיפים קופסא של 260 גר' רסק עגבניות מרוכז + 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומבשלים למשך כ - 20 דקות, כך שהרוטב יצטמצם ככל האפשר.

שכבה ירוקה

במחבת נוספת מטגנים בכף שמן זית + 3 כפות מים, בצל קצוץ + 2 שיני שום קצוצות + 1/2 כפית מלח + מעט פלפל.  מערבבים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את מטבעות התרד הקפוא ומבשלים עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

משתמשים בתבנית חסינת אש בגודל 20X30 ס"מ בעומק 5 ס"מ לפחות.

משמנים את התבנית בשמן זית 

מניחים את השכבות בסדר הבא:

שכבה - 1 - מרפדים את תחתית התבנית בשכבה של פרוסות הקישואים, זה לצד זה לרוחב התבנית.

שכבה - 2 -  מכסים את הקישואים באטריות לזניה זו לצד זו.

שכבה - 3 -  משטחים מחצית מהכמות של הרוטב האדום על פני האטריות.

שכבה - 4 - מניחים שכבת פרוסות קישואים זו לצד זו.

שכבה - 5 - מכסים את הקישואים באטריות לזניה זו לצד זו.

שכבה - 6 - משטחים שכבה של הרוטב הירוק, על גבי האטריות.

שכבה - 7 - מניחים שכבת פרוסות קישואים זו לצד זו.

שכבה - 8 - מניחים את אטריות הלזניה זו לצד זו.

שכבה - 9 - משטחים את הרטב האדום הנותר.

שכבה - 10 - יוצקים רוטב בשמל על בסיס צמחי מעל (לא חייבים) ומפזרים פתתי שמרי בירה מעל.

 מכניסים לתנור שחומם ל 180למשך כשעה או עד להזהבה.