קציצות בטטה


מרכיבים:

4 בטטות בינוניות מגורדות.

3 ביצי חופש אורגנית

*אם מעוניינים במתכון טבעוני יש להמיר ל - 6 כפות טחינה גולמית (לא מלאה)

3 כפות קמח כוסמין מלא

*אם מעוניינים במתכון נטול גלוטן ניתן להשתמש בקמח טף.

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כף שמן זית + 3 כפות מים

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד

1/2 כפית בהרט

מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:

מקרצפים את הבטטות והגזרים היטב באמצעות מברשת ומשאירים את הקליפה. 

חותכים לחתיכות גדולות שיוכלו להיכנס למעבד המזון.

מתקינים פונקציה של פומפיה עבה במעבד מזון ומגררים.

מעבירים לקערה גדולה.

במחבת נפרד מטגנים את הבצל השום יחד עם הג'ינגר המגורד והתבלינים בכף שמן זית + 3 כפות מים מערבבים כל הזמן עד שהבצל הוף לשקוף.

מעבירים את תוכן המחבת לקערה עם הבטטות והגזר.

מוסיפים לתערובת את הביצים / הטחינה.

מוסיפים את הקמח לתערובת בהדרגה.

מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת בגודל מתאים ומשטיחים.

או לחילופין יוצרים קציצות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

מכניסים לתנור שחומם ל 1800 למשך כ - 45 דקות או עד להזהבה.

מוצאים מהתנור וממתינים להצטננות, רק אז מפרידים את הקציצות מנייר האפייה.