קציצות / פשטידת כרישה


רכיבים:

6 - 7 גבעולי כרישה

 2 בצלים גדולים

 3 ביצי חופש אורגניות

*אם מעוניינים במתכון טבעוני ניתן להמיר ב - 6 כפות טחינה גולמית (לא מלאה).

5 כפות גדושות קמח שיפון / כוסמין מלא

* אם מעוניינים במתכון נטול גלוטן, ניתן להמיר לקמח טף.

1/2 כפית אבקת בהרט

מלח גס ופלפל טחון לפי הטעם

1 לימון חתוך לרבעים להגשה


אופן ההכנה:

חותכים את הכרישה והבצלים לתוך סיר עמוק, מוסיפים בכף שמן זית + 3 כפות מים ומדליקים אש גבוהה.

הכרישה מתחילה להפריש נוזלים ולהתרכך יש לערבב כל כמה דקות עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין ופרוסות הכרישה והבצל נהיות שקופות ורכות דיין.

מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן מעט.

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב

את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב

יוצקים את התערובת לתוך תבנית משומנת ומקומחת בגודל מתאים.

לחילופין ניתן לרפד תבנית בנייר אפייה משוך בשמן זית ליצור קציצות ולהניח  

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ 45 דקות או עד שהפשטידה / הקציצות מזהיבות

מכבים את התנור ונותנים לפשטידה / לקציצות להמשיך "להתייבש" בתנור.


הצעת הגשה:

מגישים לצד רבעי לימון , כי במקרה זה הלימון מוסיף המון.