אורז צהוב מבושם בהל


 רכיבים

1כוס אורז מלא

* ניתן להשתמש בסוגים שונים כגון; בסמטי / פרסי / עגול / מתוק / מעורב ....

* ככל שמבנה האורז מעוגל יותר ריכוז הפחמימות בו גדול יותר וככל שהוא ארוך יותר ריכוז החלבון בו גבוהה יותר. 

* האורז הבסמטי נחשב לאיכותי ביותר וכן גם נקי יותר מארסן ביחס לזנים אחרים.

1כפית שמן קוקוס

זרעי הל מ - 6 תרמילים

כפית כורכום

כפית מלח 

מים עד לגובה האורז + 1 ס"מ


אופן ההכנה:

משרים את האורז 2 - 4 שעות לפני הבישול, מסננים את האורז ממי ההשרייה ושוטפים אותו היטב.

* חשוב להשרות דגנים מלאים, בכדי לנטרל את החומצה הפיטית, שמחבלת בספיגה של ויטמינים ומינראלים.

מעבירים את האורז לסיר בגודל מתאים יחד עם זרעוני ההל, הכורכום והמלח. קולים תוך כדי ערבוב.

מוסיפים מים עד לגובה האורז + 1 ס"מ.

מביאים את המים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר. 

* ניתן להשתמש בתחתית שמקטינה את עוצמת האש ומפזרת אותה.

נותנים לאורז להתבשל בנחת עד שהמים נעלמים לחלוטין. 

כשהאורז נראה מוכן, בודקים בעדינות עם מזלג את מצב הנוזלים בקרקעית הסיר, אבל לעולם לא מערבבים!

טועמים את האורז ואם הוא עדיין קשה מידי, ניתן להוסיף עוד מעט מים עד שיתרכך דיו.

כאשר האורז מוכן מכבים את האש ומניחים מגבת מטבח על פי הסיר ומכסים במכסה.

נותנים לאורז "לנוח" לפחות כ - 10 דקות ואז אפשר להגיש.


הצעת הגשה:

* ניתן להוסיף מעט שמן זרעי ענבים לאחר הבישול ולפני ההגשה, אם רוצים להעניק לאורז ברק מעורר תיאבון.

* אפשר לדחוס אורז לתוך קערית קטנה בגודל המנה הרצויה ולהפוך על גבי צלחת שטוחה. 


* בשל הפרסומים אודות הארסן שבאורז, מומלץ לקרוא את המאמר המצורף, לקבל כמה טיפים חשובים וגם ללמוד דרך בריאה יותר להכנת אורז.

 "השיטה הבדוקה להפחתת ארסן באורז" עיקרי התחקיר, שנעשה ע"י ד"ר גיל יוסף שחר - מאת: רחל טל-שיר - הארץ 2016  >>>