חמין צמחוני



מרכיבים:

3 בצלים גדולים קצוצים

6 שיני שום קצוצים

2 כפות שמן זית + 6 כפות מים

כף סילאן

כוס שעועית לבנה + כוס שעועית אדומה / שחורה / מנומרת + כוס גרגרי חומוס (מסוג הדס) מושרים למשך יממה

כוס גריסים מושרות למשך 2 - 4 שעות

*אם מעוניינים במתכון נטול גלוטן, ניתן להמיר לגרעיני תירס מיובשים.

4 גזרים גדולים

4 בצלצלצים 

בטטה כתומה

בטטה סגולה

2 תפוחי אדמה

חופן שזיפים מיובשים

חופן משמשים מיובשים

2 חבילות של 100 גר' ערמונים בוואקום

כפית בהרט

כפית פפריקה

כפית מלח 

1/2 כפית פלפל שחור

צרור עלי טימין

ביצים קשות כמספר הסועדים (לא חייבים)


אופן ההכנה:

משרים את השעועית והחומוס למשך יממה ומחליפים את המים כל 6 - 8 שעות שלא יתעפשו.

מעבירים לסיר לחץ ומכסים במים מבשלים כ 15 דקות.  לחילופין, ניתן לבשל בסיר רגיל  עלג הגז כ - 2 - 3 שעות  עד להתרככות.

בוחרים סיר גדול עם ידיות מתכת, כאלה שאפשר להכניס לתנור.

מטגנים ב 2 כפות שמן זית + 6 כפות מים את הבצלים הקצוצים ואת שיני השום הקצוצות על התבלינים והסילאן

מוסיפים את השעועית המבושלת + ירקות השורש + הפירות היבשים והערמונים.

יוצרים גומה במרכז הסיר וממלאים אותה בגריסים המושרות.

מכסים במים כ - 2 ס"מ מעבר לגובה תכולת הסיר. 

מבשלים על הגז עד לרתיחה + חצי שעה נוספת 

בשלב זה ניתן להוסיף ביצים קשות ומקולפות 

(אין להכניס ביצים בקליפתם כי הן מכילות הרבה מאוד חיידקים שלא כולם מתים בעת הבישול) 

מכסים במכסה ומעבירים לתנור שחומם ל 1000 - 1200  למשך הלילה לפחות ככל שהחמין שוהה יותר זמן בתנור הארומה והטעמים משתבחים.

אם יש צורך מוספים עוד נוזלים במהלך השהיה בתנור.