שעועית ירוקה מאודה



מרכיבים:

1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה 

* בעיניי השעועית היפנית הרחבה ושטחה היא הטעימה ביותר, אבל אפשר להשתמש בכל זן של שעועית ירוקה טריה.

* ניתן גם להשתמש גם בשקית של 800 ג"ר שעועית ירוקה קפואה רצוי שתהיה שלימה ועדינה.

 חופן שקדים פרוסים

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

4 שיני שום

מעט מלח גס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

מנקים את השעועית מהקצוות שמחברים אל הצמח.
אם השעועית ארוכה מאוד יש לחלק אותה לשתים או שלושה חלקים.
מאדים אותה בסיר על גבי מתקן אידוי.

אם משתמשים בשעועית קפואה, פשוט מרוקנים את תוכן השקית לסיר, ללא כל טרחה נוספת.

משתמשים במתקן אידוי מנירוסטה או סיליקון שמותאים לגודל הסיר. 

ממלאים מים בגובה של כ 3 ס"מ בתחתית הסיר מתחת לסלסילת האידוי, כך שהמים לא ייגעו פיסית בתוכן הסלסלה. הבישול מתרחש למעשה, בעת המפגש עם אדי הקיטור של המים עם הירקות.

מהרגע שהמים רותחים, מאדים כ - 20 - 15 דקות עד שהשעועית מתרככת מעט ומשנה את צבעה לגוון בוהק. מורידים מהאש ופותחים מיד את הסיר שהשעועית לא תתבשל יתר על המידה באדים ולא תדהה.


הצעת הגשה:

מעבירים לכלי הגשה מתאים. מוסיפים שמן זית שום וזורים מעט מלח גס מעל לפי הטעם.

מפזרים חופן של שקדים פרוסים מעל.


*בשיטה זו ניתן להכין כל ירק אחר, כמו ברוקולי, קישואים, גזר, בצל, סלק, שומר, קולורבי וכו...

*ניתן לאדות כמה סוגים של ירקות ביחד. למקפידים, ניתן, להכניס אותם לסיר בהדרגה מהקשה אל הרך כך שיתרככו בדיוק במידה הנכונה.