תבשיל כוסמת וירקות


 

מרכיבים:

כוס וחצי כוסמת ירוקה (לא קלויה)

2 בצלים גדולים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

4 גזרים גדולים

צרור פטרוזליה קצוצה

1/2 כפית זרעי כמון

1/2 כפית אבקת כמון

1/2 כפית פפריקה

כפית מלח 

מעט פלפל גרוס


אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת בין 2 - 4 שעות לפני הבישול מסננים ושוטפים היטב.

מרפדים את קרקעית הסיר בבצל ושום קצוצים ביחד עם כל התבלינים והפטרוזליה.

מוסים כף שמן זית + 3 כפות מים משליקים את האש ומערבבים עד שהבצל הופך לשקוף.

חותכים את הגזרים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר ומערבבים עד להגזר מתרככך מעט.

מוסיפים את הכוסמת המושרית ומוסיפים מים עד לכיסויי.

מבשלים על אש קטנה עד שהכוסמת מוכנה לאכילה.

אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים.