תערובת אורז פרא עם דלורית אפויה


מרכיבים:

1 כוס תערובת אורז פרא

מים עד לכיסוי האורז + 1 ס"מ

זירעוני הל מ- 6 תרמילים

1 כף שמן זרעי ענבים

דלורית בינונית

כף שמן זית + 3 כפות מים

1 כף אגוזי קשיו חצויים / פסטוקים קצוצים

אופן ההכנת האורז:
משרים את האורז 2 - 4 שעות לפני הבישול מסננים ושוטפים היטב.
קולים את האורז בסיר יבש עם זירעוני ההל ומערבבים כל הזמן שלא יישרף.
מוסיפים את המים ומחממים עד לרתיחה ואז מעבירים לאש קטנה. אפשר להשתמש גם בתחתית כפולה.
אם המים נגמרו והאורז עדיין קשה מידי מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך.

אופן הכנת הדלורית:
מקלפים את הדלורית ומנקים את החלל הפנימי, חותכים לריבועים של 1ס"מ X 1 ס"מ. מלחחים את קוביות הדלורית מעבירים לקערת ערבוב ומלחחים את קוביות הדלורית עם כף שמן זית + 3 כפות מים.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, ממליחים במעט במלח גס ומעט פלפל גרוס ומכניסים לתנור שחומם ל 1800, עד שהדלורית משחימה מעט.

הצעת הגשה:
מעבירים את האורז לתבנית הגשה עמידה בחום (בכדי שיהיה קל לחמם לפני ההגשה), מוסיפים את הדלורית האפויה ומערבבים בעדינות. מוסיפים כף שמן זרעי ענבים בכדי להעניק לאורז ברק.
חוצים את אגוזי הקשיו לחצאים או לחילופין קוצצים חופן פיסטוקים, מפזרים אותם על גבי האורז ומגישים.