נתחי דג סלמון בתנור עם עשבי תיבול


מרכיבים:

נתחי דג סלמון טרי / קפוא כמספר הסועדים, חתוכים לאורך או לרוחב עם העור 

לחילופין, נתח אחד של פילה שלם טרי / קפוא עם העור.

מעט מלח גס

מעט פלפל גרוס

עשבי תיבול אפשריים; רוזמרין / טימין /  מרווה

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בנייר אפייה

מניחים את הדג עם העור כלפי מטה.

*במקרה של נתחים רוחביים פשוט מניחים על אחד הצדדים.

מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס מעל

מוסיפים עשבי תיבול טריים

מכניסים לתנור שחומם ל 1800  למשך כ- 15 - 18 דקות או עד שבשר הדג מלבין. 

הכי חשוב להקפיד שהדג לא יתייבש!


אופציה נוספת:

אפשר למרוח על גבי הדג רוטב פסטו בזילקום > ראה מתכון>>>

חוצים עגבניה לאורך ופרסים רוסות דקות. 

מצפים את הדג בצורת קשקשים בדרך זו מבטחים שהדג לא יוכל להתייבש וגם המראה מאוד נאה ומיוחד.