כרוב כבוש

מרכיבים:

קערה עגולה עם פתח רחב.

צלחת מעט קטנה יותר שתוכל להיכנס לתוך הקערה

משקולת 

ראש כרוב לבן בינוני

2 כפיות גדושות מלח גס

אופן ההכנה:

פורסים את הכרוב דק, ככל האפשר.

שוטפים היטב, מסננים ומעבירים לקערה עגולה ורחבה.

מפזרים את המלח על גבי הכרוב ומעסים אותו עם הידיים, עד שהסיבים מתרככים.

מניחים צלחת על פני הכרוב ומעליה משקולת כבדה שדוחסת את הצלחת כלפיי מטה ולוחצת על הכרוב.

סוגרים את הקערה במכסה הרמטי. 

רואים שהנוזלים הניגרים מהכרוב עולים מעל פני השטח ומציפים אותו.

כדאי לערבב מידי פעם ולהחזיר את הצלחת והמשקול למקומן.

נותנים לכרוב להיכבש בצורה זו במשך כ 3 - 4 ימים.

בשלב זה הכרוב הכבוש מוכן לאכילה.

ניתן לשמור אותו במקרר.