מרק ירקות לקוסקוס


מרכיבים למרק:

שורש סלרי מגורד 

צרור עלי סלרי קצוצים

2 שורשי פטרוזיליה מגורדים 

צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

כף שמן זית + 3 כפות מים

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום קצוצים

4 גזרים פרוסים גס

4 קישואים פרוסים גס

פרוסת דלעת מחלוקת לחתיכות גדולות (עם הקליפה)

חצי כרוב חתוך לפרוסות עבות

חצי כרובית מפורקת לפרחים

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ומבושלים / גרגרי חומוס קפואים / משומרים (ללא חומרים משמרים)

1 כף כורכום

1/2 כפית פפריקה

מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם

* ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון;  קולורבי, שומר, כרישה, בטטה, עלי תרד / מנגולד ועוד...

אופן הכנת המרק:

מתחלים בפתיחת התבלינים; מעבירים את הבצל והשום הקצוצים לסיר בישול גדול. מוסיפים את השורשים המגורדים והתבלינים.

מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מים, מדליקים אש גבוהה ומערבבים עד שהבצל הופך לשקוף. 

מוסיפים את העלים הקצוצים ומעורבבים עוד מספר דקות.

מוסיפים את כל הירקות ואת גרגרי החומוס המבושלים וממלאים את הסיר במים עד מעל לגובה הירקות.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהירקות מתרככים דיים.


מרכיבי הקוסקוס:

חב' - 350 גר' קסקוס מלא מהיר הכנה

500 מ"ל מים - 2 וחצי כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

אופן הכנת הקסקוס:

מרוקנים את תוכן השקית לקערה בגודל מתאים מוסיפים כף שמן זית ומלח ומערבבים.

יוצקים לקערה את המים הרותחים, מערבבים היטב ומכסים את פתח הקערה בצלחת למשך 5 דקות

מוסיפים עוד כף שמן זית ומערבבים בעזרת מטרפה, עד שהגרגרים נפרדים ומכסים למשך 5 דקות נוספות.

* אפשר להמיר את הקוסקוס בקינואה לבנה


מרכיבים לרוטב ירוק פיקנטי:

זר פטרוזליה + זר כוסברה + זר נענע

מיץ מ - 2 לימונים

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חריף 

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב:

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לצנצנת זכוכית הרמטית. 

*ניתן לשמור את הרוטב בקירור למשך שבוע לפחות או שניתן לשמור בהקפאה לאורך זמן.


הצעת הגשה:

מניחים את הקוסקוס על גבי צלחת עמוקה ויוצקים מעל את המרק והירקות ומפזרים את גרגרי חומוס מעל.

מגישים עם רוטב ירוק פיקנטי בצד בכלי מזיגה מתאים וכל אחד מוסיף לפי טעמו.