בראוניס שוקולד שעועית


מרכיבים:

3 כוסות שעועית אזוקי מושרית ומבושלת ( 250 גרם שעועית יבשה)

500 ג"ר תמרים מגולענים (בלוק תמרים אחד)

4 כפות אבקת קקאו

2 כפות סילאן / מייפל

2 כפות שמן קוקוס

3 ביצי חופש אורגניות

1 כפית סודה לשתיה (ללא אלומיניום)

מעט תמצית וניל טבעי / מעט ברנדי (לא חייבים)

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

משרים ללילה כוס וחצי שעועית אזוקי יבשה (250 ג"ר)

מסננים את המים ושוטפים.

מעבירים לסיר מכסים את השעועית במים נקיים ומבשלים עד להתרככות.

טוחנים את השעועית במעבד מזון ומעבירים לקערה.

ממוללים את בלוק התמרים ומוצאים שאריות של גבעולים או גרעינים אם יש כאלו.

מעבירים למעבד המזון ומוסיפים את שאר הרכיבים.

טוחנים היטב ומעבירים לקערה.

מערבבים היטב עם השעועית הטחונה עד לקבלת עיסה במרקם אחיד.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

משמנים בשמן קוקוס תבנית מלבנית בגודל 30 על 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.        

אופים בתנור כ - 50 - 60 ד"ק. 

מרכיבים לציפוי שוקולד: 

100 ג"ר שוקולד מריר 85% קקאו (חפיסה אחת)

אפשר להוסיף:

גרידת קליפת תפוז מתפוז אחד

שבבי קקאו טבעיים / שברי אגוזי מלך / שבבי קוקוס

אופן הכנת הציפוי:

מחממים מים בסיר ומניחים בתוכו קערה קטנה יותר (טכניקת - בן מארי) שוברים את קוביות השוקולד וממיסים בקערה תוך כדי בחישה. בשלב זה אפשר להוסיף את גרידת התפוז.

מחכים שהעוגה תצטננן מעט ויוצקים את השוקולד המומס על העוגה ומורחים בצורה אחידה באמצעות מרית (רצויי שעוגה תהייה עדיין חמה, אבל לא חמה מידי). 

מפזרים את שבבי הקקאו / את אגוזי המלך מעל.

כאשר העוגה מצטננת לחלוטין, ניתן לפורס עם סכין חלקה וחדה למנות ולהגיש.

* ניתן לשמור במקפיא בקופסא הרמטית ולשלוף מתי שמתחשק. אם יש כמה קומות בקופסא, רצויי להפריד ביניהן בנייר אפייה, כך שיהיה קל להפריד בניהן.

* אם מעוניינים בציפו עשיר יותר, ניתן להשתמש ב - מוס שוקולד אבוקדו. ראה מתכון >>>