קציצות עדשים


מרכיבים לכ - 40 קציצות:

500 גר' עדשים ירוקות / שחורות

1 סלסלת פטריות טריות - שמפיניון / פורטובלו

1 חב' (100 גר') ערמונים בוואקום

2 גזרים גדולים

צרור פטרוזליה

1 בצל גדול 

2 שיני שום

1 כפית זרעי כמון

1 כפית אבקת כמון

1 כפית מלח 

1/2 כפית פלפל שחור

כף שמן זית + 3 כפות מים

3 ביצי חופש אורגניות 

* אם מעונינים בקציצות טבעוניות, ניתן להמיר כל ביצה ל-2 כפות טחינה גולמית (לא מלאה) 

4 - 6 כפות פתיתי שיבולת שועל בטחינה עדינה

ניירות אפייה בהתאם לתבניות הנדרשות


אופן ההכנה:

משרים את העדשים למשך כ- 8 שעות, מסננים ושוטפים היטב.

* אפשר להנביט קלות - מכסים בצלחת עד שמבצבץ שורשון.

טוחנים במעבד מזון  את המרכיבים הבאים בזה אחר זה

תחילה טוחנים את העדשים המונבטות ומעבירים לקערה גדולה

טוחנים קלות את הפטריות כדאי להשתמש בפולסים בכדי שעדיין ישארו חתיכות ומוסיפים לקערה.

לאחר מכן טוחנים את הערמונים ואת הפטרוזליה ומוסיפים לקערה.

מחליפים את הסכין במעבד המזון ל דסקית של פומפיה עדינה, מגגרים את הגזרים ומוסיפים לקערה.

במחבת נפרד "מטגנים" בכף שמן זית + 3 כפות מים מים, בצל ושום ביחד עם זרעוני כמון ואבקת כמון, מלח ופלפל וכשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את כל תכולת המחבת לשאר הרכיבים שבקערה.

מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים טעמים לפי הצורך. רק אז מוסיפים את הביצים / הטחינה 

מוסיפים את פתיתי שיבולת השועל בכדי למצק מעט את התערובת.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומושכים במעט שמן זית באמצעות מברשת.

יוצרים קציצות בגודל אחיד ומניחים בתבנית.

אופים בתנור שחומם ל - 1800(לא טורבו!) אופים כ- 20 דקות, או עד להשחמה קלה. 

מחליפים את המיקום של התבניות, כך שהקציצות ישחימו גם מלמעלה וגם מלמטה ואופים לעוד 20 דקות נוספות או עד להשחמה קלה בלבד. 

חשוב לא לייבש הקציצות!


מוצאים את הקציצות מהתנות ומחכים שיצטננו ורק אז מפרידים אותן מנייר האפייה.


*ניתן להקפיא בקופסא הרמטית ולשלוף מהפריזר בעת הצורך. 

ניתן לחמם, בתנור / טוסטר אובן בכלי חסין אש או אפילו בטוסטר קופץ.

כך אפשר לשלבן בקלילות בארוחות. 


הצעת הגשה:

 מאוד מומלץ להגיש לצד הקציצות מטבל טחינה ירוקה. ראה מתכון >>>