מג'דרה


מרכיבים לעדשים:

500 גר' עדשים שחורות / ירוקות
(כדאי להשרות את העדשים במים כיממה לפני הבישול ואף להנביט אותן)
3-4 עגבניות אדומות
כף שמן זית + 3 כפות מים
3 בצלים
3 שיני שום
1/2 כפית אבקת כמון
1/2 כפית זירעוני כמון
1/2 כפית זירעוני כוסברה
כמה גבעלים של עלי טימין
5 חתיכות ברוחב 3 ס"מ של אצת קלפ / קומבו
מעט פלפל גרוס ומלח דק לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרפדים סיר עמוק בבצל שום קצוצים, אבקת כמון, זרעי כמון, זירעוני כוסברה עלי טימין ומעט פלפל שחור גרוס. מוסיפים כף שמן ושלוש כפות מים ומערבבים עד שהבצל נהיה שקוף. חותכים את העגבניות לריבועים קטנים ומוסיפים לסיר מערבבים עוד מספר דקות. שוטפים את העדשים היטב ומסננים את המים. מוסיפים את העדשים אל הסיר וממלאים מים כשני ס"מ מעל לגובה העדשים. מוסיפים את גזרי האצות. כאשר המים רותחים מתחיל להצטבר קצף מעל פני המים. רצויי להסיר אותו בעזרת כף. מקטינים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל עד שהעדשים מתרככות אך לא מאבדות את צורתם. בשלב זה מוסיפים מלח דק לפי הטעם מתקנים טעמים ומורידים מהאש.
* אם יש כמות גדולה של עדשים מבושלות, ניתן להקפיא.

מכינים בסיר נפרד אורז צהוב מבושם בהל > ראה מתכון >>>

הצעת הגשה:

מערבבים את העדשים עם האורז המחבת עם כפית שמן קוקוס, מחממים ומעבירים לצלחות עמוקות.
ניתן להוסיף כף של יוגרט עיזים טבעי מעל לכל מנה ולפזר מעט עלי כוסברה קצוצים / פטרוזליה ומעט זרעי חמנייה ודלעת.