תבשיל ירקות וטופו ברוטב קוקוס וכורכום


מרכיבים:

בצל גדול קצוץ 

2 שיני שום כתושות

3ס"מ משורש ג'ינג'ר מגורד

כף שמן קוקוס

פלפלים - אדום, צהוב וכתום

3 גזרים חתכים לרצועות

2 קישואים חתוכים לרצועות

250 מ"ל נוזל קוקוס 60% (ללא חומרים משמרים)

1/2חב' טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

200 ג"ר שעועית ירוקה עדינה קפואה

1כפית אבקת כורכום

מעט קינמון,

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את נוזל הקוקוס עם אבקת הכורכום, מעט קינמון ומעט מלח ופלפל ומשרים בתוכה את קוביות הטופו למשך כ- שעה לפחות.

פורסים את הירקות לרצועות.

מקפיצים את הבצל השום והג'ינג'ר בשמן קוקוס בסיר רחב ושטוח - סוטאג'.

מוסיפים את רצועות הירקות בתוספת 3 כפות מים ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט.

מוסיפים לסיר את קוביות הטופו ביחד עם המשרה של נוזל הקוקוס והכורכום  מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה

 מבשלים ביחד עוד כ- 10 או עד שהשעועית משנה את צבעה לירוק בוהק.

הצעת הגשה:

מגישים על גבי מצע של אורז צהוב מבושם בהלראה מתכון בהמשך... >>>


* מצורף קישור למאמר מומלץ -  האמת אודות שמן הקוקוס - מאת: ד"ר גיל יוסף שחר >>>